Χρήσιμες πληροφορίες

Πριν από κάθε ανανέωση, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας και ζητήστε να κάνει μια έρευνα για να δείτε αν όντως έχετε την πιο αξιόπιστη και συμφέρουσα λύση για εσάς. Αποφύγετε την πάγια εντολή μέσω τράπεζας και εμπιστευτείτε τον ασφαλιστή σας σε κάθε ανανέωση της ασφάλειας. Ακόμα μην ξεχνάτε να ελέγχετε συχνά την αξία του οχήματος για να αποφύγετε τις περιπτώσεις της υπασφάλισης και της υπερασφάλισης.

Μην απορρίπτετε ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας θεωρώντας ότι θα είναι πολύ ακριβό. Πολλές φορές η διαφορά στην τιμή είναι πολύ χαμηλή, ειδικά αν πρόκειται για παλιό όχημα που έχει κατέβει αρκετά η αξία του.

Για την επισύναψη ασφαλιστικού συμβολαίου τα δικαιολογητικά που χρειάζονται συνήθως είναι η άδεια του οχήματος και το δίπλωμα του οδηγού, στα οποία αναγράφονται και όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Κάποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος και κατ’ επέκταση έχουν και αυξημένα ασφάλιστρα. Σε περίπτωση που ο τόπος κατοικίας σας είναι διαφορετικός από αυτόν που αναγράφεται στην άδεια, μπορείτε να ενημερώσετε την εταιρεία ώστε να καταχωρήσει τα ενημερωμένα στοιχεία σας κι έτσι να αποφύγετε άσκοπη αύξηση των ασφαλίστρων.

Πολλές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στα ασφάλιστρα σε κάποιες ομάδες ατόμων. Άλλες δίνουν σε οικογένειες με παιδιά, άλλες σε ένστολους, άλλες σε πελάτες που έχουν ασφαλισμένη και την κατοικία τους. Ενημερώσου αν δικαιούσαι κι εσύ κάποια έκπτωση.

Ο ασφαλιστής σου δεν είναι υποχρεωμένος να σε ενημερώσει όταν έρθει η ώρα να ανανεωθεί η ασφάλεια σου. Παρ’ όλο που οι περισσότεροι ασφαλιστές θα μεριμνήσουν για την έγκαιρη υπενθύμιση, είναι δική σου υποχρέωση να φροντίσεις να μην βρεθεί το όχημά σου ανασφάλιστο.

Ενώ τα περισσότερα οχήματα καλύπτονται από την οδική βοήθεια, αυτό δεν συμβαίνει πάντα στην περίπτωση των φορτηγών (Φ.Ι.Χ) για αυτό προσέξτε τις προϋποθέσεις προτού επιλέξετε την κάλυψη της οδικής βοήθειας. Οι προϋποθέσεις συνήθως αφορούν το μήκος του οχήματος, το βάρος και το μεταξόνιο, γι’ αυτό πριν επιλέξετε την κάλυψη της οδικής βοήθειας βεβαιωθείτε ότι είστε μέσα στα όρια που ορίζει η κάθε εταιρεία. Σε περίπτωση που χρειαστεί ρυμούλκηση του οχήματος, αυτό θα πρέπει να είναι άδειο, δηλαδή να μην έχει κανενός είδους φορτίο μέσα. Δικαιούστε μία μετακίνηση ανά περιστατικό γι’ αυτό επιλέξτε με προσοχή που θα ζητήσετε να μεταφέρουν το όχημά σας.